City Quest

Wat is City Quest? 

City Quest is een outdoor escape game, waarbij een mix wordt gemaakt tussen een stadswandeling, geocaching en puzzels zoals in een escaperoom. Tijdens een spannende missie door het centrum van Zutphen moet je als team raadsels en puzzels oplossen die je onderweg tegenkomt. Plekken in de stad zijn geïntegreerd in het verhaal en komen tot leven door middel van augmented reality. 

 

Hoe werkt het? 

Je speelt de City Quest met een team van 2 tot 6 spelers. Aan het begin van het spel krijgt elk team een ‘actionpack’. In deze koffer zitten gadgets die zij nodig hebben tijdens het spel. Ook krijgt elk team een iPad mee, waarop een kaart staat met locaties in de stad waar zij heen moeten lopen. Op deze plekken moeten zij opdrachten uitvoeren, codes kraken en raadsels oplossen. De spelers scannen de locatie met de iPad, die vervolgens ‘tot leven komt’. Op het scherm van de iPad zien zij nog steeds de omgeving om hen heen, waar op dat moment virtuele objecten verschijnen. Op die manier komen er interactieve augmented reality-puzzels tevoorschijn die spelers moeten oplossen om het mysterie te ontrafelen. 

Wij hebben twee verschillende spellen met elk een eigen verhaal en missie.  

Deze spellen zijn geschikt voor spelers vanaf 11 jaar en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Wij kunnen de moeilijkheid en de duur van het spel aanpassen aan de leeftijd en het niveau van de spelers. 

In Operation Mindfall gaan de spelers undercover als agenten die de mensheid moeten beschermen tegen een gevaarlijk virus. Het bedrijf Spider Tech wil de mensheid in hun macht krijgen, zij hebben een virus ontwikkeld waarmee ze de controle over mensen krijgen. De missie van de spelers is om zo snel mogelijk bij het bedrijf te infiltreren en de formule van het antivirus in handen te krijgen om de wereld te redden.

De tweede verhaallijn is de Magic Portal. Dit is meer een fantasy verhaal waarbij de spelers een portal tot een duistere wereld moet proberen zo snel mogelijk te sluiten. Bekijk hier een promo van De Magic Portal. 

Direct reserveren

Waar kan je ons vinden?

Kom langs voor een gezellige middag of avond uit!

Openingstijden:

Onze reguliere openingstijden zijn:
Maandag 14:00 - 01::00
Dinsdag 14:00 - 01::00
Woensdag 14:00 - 01:00
Donderdag 14:00 - 01:00
Vrijdag 14:00 - 01:00
Zaterdag 14:00 - 01:00
Zondag 14:00 - 01:00

Adres

Jansplaats 24, 6811 GB Arnhem
Telefoon: +31 26 4464466
Email: arnhem@houseofbilliards.nl